Dit ben ik!

Ik ben open, eerlijk, eigenwijs, neem geen blad voor mijn mond en houd van humor. Ik ben liefdevol, nuchter en zorgzaam. Als ik ergens voor ga, dan doe ik dat voor de volle 100%.

Door mijn open- en eerlijkheid, straal ik vertrouwen uit. Je voelt je snel op je gemak bij mij. Met mijn humor zorg ik voor lichtheid en fun.

Aanraking vind ik fijn, omdat dit voor heel veel fijne processen in het lichaam zorgt. Ik houd van de liefde en waar is er meer liefde dan bij het verwelkomen van nieuw leven? Bij mij mag en kan je volledig zijn, met alles van jou. Voor mij is niets raar of gek.

Vanuit liefde, open- en eerlijkheid ondersteun ik jou om te ontspannen en te vertrouwen in je eigen lichaam. Dit doe ik onder andere door jou kennis te geven over hoe jouw lichaam werkt en door je te laten voelen hoe je lichaam kan ontspannen.

Liefde en zorgzaamheid zit al sinds jongs af aan in mijn bloed, zo wist ik al vroeg wat ik later voor beroep wilde gaan doen. En nee dat was geen doula.

Persoonlijk

In 1985 werd ik geboren in Leiderdorp. Tot mijn 22e heb ik in Leiden gewoond. Ik ben opgegroeid met mijn tweelingbroer in een wijk vol met leeftijdsgenootjes. Van mijn ouders kreeg ik altijd te horen dat ik mocht doen wat ik wilde, zolang ik er maar blij van werd. Dus deed ik wat ik leuk vond om te doen. In 2001 leerde ik mijn man kennen. We trouwden en we hebben samen 2 prachtige kinderen en 5 sterrenkindjes. We wonen nu met zijn vieren in Nieuwegein. Wij gaan graag op pad als gezin en vinden het heerlijk om buiten te zijn. Naast mijn passie als doula, masseur en postpartumbehandelaar, houd ik heel erg van ontspannen en sporten. Ik sta graag onder een warme douche of lig op de bank met een boek, doe even helemaal niets of sta ik te dansen in de woonkamer.

Mijn loopbaan

Als klein meisje wilde ik altijd al verpleegkundige worden. In 2003 begon ik aan de opleiding verpleegkunde aan de Hogeschool Leiden. Met veel liefde heb ik tot en met 2014 in het ziekenhuis gewerkt als verpleegkundige. In de zomer van 2014 maakte ik de overstap naar het onderwijs, waar ik studenten verpleegkunde en verzorging opleidde tot januari 2022. In augustus 2020 startte ik mijn bedrijf Doula Tessa.

Wat ik meeneem uit deze ervaringen in mijn loopbaan, is dat begeleiding, coaching en zorg, voor mij het meeste voldoening hebben gegeven. Dat de ander zich gehoord en gezien voelt, is voor mij een drijfveer en ik weet dat dit gevoel een leven lang bij je blijft. 

Nu zou verloskunde in het verlengde van (docent) verpleegkunde logisch zijn, maar juist die begeleiding , het zorgen voor en het dragen van de ander is iets waar mijn passie ligt. En gezien ik na mijn zwangerschappen en baringen een enorme passie voelde voor zwangerschap en geboorte, ben ik op onderzoek uitgegaan wat bij mij zou passen. Zo kwam ik uit op het beroep doula en masseur. En in deze beroepen kan ik al mijn kwaliteiten, passie, liefde en energie kwijt. Vanaf 2022 richt ik mij volledig op mijn bedrijf Doula Tessa, waarin doulabegeleiding en massages centraal staan.

Mijn ervaringen

Ik ben moeder van een dochter en een zoon (2016 en 2018) en heb 3 miskramen ervaren. Hierdoor heb ik verschillende ervaringen opgedaan. Zowel de positieve als negatieve ervaringen hebben mij ertoe bewogen om uiteindelijk een beroep uit te oefenen in de geboortezorg. Deze ervaringen neem ik dan ook mee in mijn werk als doula en masseur om andere vrouwen te laten ervaren hoe fijn een zwangerschap en geboorte kan zijn. En hoe fijn het is om aandacht te geven aan jezelf na geboorteverlies.

Vanuit eigen ervaringen weet ik hoe een vrouw zich kan voelen in de meest kwetsbare periode van haar leven en kan ik bijdragen om juist in deze periode de ontspanning, liefde, vertrouwen en de regie te voelen en te behouden. 

De ervaringen die ik als verpleegkundige heb opgedaan (het ziekenhuis is voor mij bekend terrein) en de ervaringen van alle geboortes die ik heb mogen begeleiden neem ik ook mee in de begeleiding die ik je zal bieden.

Ik zorg dat ik mij school en bijschool en ook deze kennis en ervaringen neem ik mee in mijn begeleiding.