Dit ben ik!

Ik ben open, eerlijk, eigenwijs, neem geen blad voor mijn mond en houdt van humor. Ik ben liefdevol, nuchter en zorgzaam. Als ik ergens voor ga, dan doe ik dat voor de volle 100%.

Door mijn open- en eerlijkheid, straal ik vertrouwen uit. Je voelt je snel op je gemak bij mij. Met mijn humor zorg ik voor lichtheid en fun. Aanraking vind ik fijn, omdat dit voor heel veel fijne processen in het lichaam zorgt. En als laatste: ik houd van de liefde en waar is er meer liefde dan bij het verwelkomen van nieuw leven?

Vanuit liefde, open- en eerlijkheid ondersteun ik jou om te ontspannen en te vertrouwen in je eigen lichaam. Dit doe ik onder andere door jou kennis te geven over hoe jouw lichaam werkt, door je te laten voelen hoe je lichaam kan ontspannen en hoe je ruimte maakt met je ademhaling.

Liefde en zorgzaamheid zit al sinds jongs af aan in mijn bloed, zo wist ik al vroeg wat ik later wilde worden. En nee dat was geen doula.

 

Persoonlijk

In 1985 werd ik geboren in Leiderdorp. Tot mijn 22e heb ik in Leiden gewoond. Ik ben opgegroeid met mijn tweelingbroer in een wijk vol met leeftijdsgenootjes. Van mijn ouders kreeg ik altijd te horen dat ik mocht doen wat ik wilde, zolang ik er maar blij van werd. Dus deed ik wat ik leuk vond om te doen en het liefst deed ik dit samen met vrienden. In 2001 leerde ik mijn man kennen. We trouwden en we hebben samen 2 prachtige kinderen. We wonen nu met zijn vieren in Nieuwegein.. Wij gaan graag op pad als gezin en vinden het heerlijk om buiten te zijn. Naast mijn passie als doula en mijn liefde voor het vak verpleegkunde, houd ik heel erg van ontspannen en sporten. Ik lig regelmatig in bad of op de bank met een boek of doe ik even helemaal niets.

 

Mijn loopbaan

Als klein meisje wilde ik altijd al verpleegkundige worden. In 2003 begon ik aan de opleiding verpleegkunde aan de Hogeschool Leiden. Met veel liefde heb ik tot en met 2014 in het ziekenhuis gewerkt als verpleegkundige. In de zomer van 2014 maakte ik de overstap naar het onderwijs, waar ik studenten verpleegkunde en verzorging opleidde. Wat ik meeneem uit deze jarenlange ervaring is dat begeleiding en coaching mij het meeste voldoening hebben gegeven. Dat de ander zich gehoord en gezien voelt, is voor mij erg belangrijk en ik weet dat dit gevoel een leven lang bij je blijft. 

Nu zou verloskunde in het verlengde van (docent) verpleegkunde logisch zijn, maar juist die begeleiding en coaching is iets waar mijn passie ligt. En gezien ik na de zwangerschappen en geboortes een enorme passie voelde voor zwangerschap en geboorte, ben ik op onderzoek uitgegaan wat bij e zou passen. Zo kwam ik uit op het beroep als doula. En in dit beroep kan ik al mijn kwaliteiten, passie, liefde en energie kwijt. Vanaf 2022 richt ik mij volledig op mijn bedrijf Doula Tessa, waarin doulabegeleiding en massages centraal staan.

 

Mijn ervaringen

Ik ben moeder van een dochter en een zoon (2016 en 2018) en heb bij beide verschillende ervaringen opgedaan tijdens de zwangerschap en de geboorte. De positieve en negatieve ervaringen hebben mij ertoe bewogen om uiteindelijk een beroep uit te oefenen in de geboortezorg. Deze ervaringen neem ik dan ook mee in mijn werk als doula om andere vrouwen te laten ervaren hoe fijn een zwangerschap en geboorte kan zijn. Vanuit eigen ervaringen weet ik hoe een vrouw zich kan voelen in de meest kwetsbare periode van haar leven en kan ik bijdragen om juist in deze periode de ontspanning, liefde, vertrouwen en de regie te voelen en te behouden. 

De ervaringen die ik als verpleegkundige heb opgedaan (het ziekenhuis is voor mij bekend terrein) en de ervaringen van de verschillende geboortes die ik heb mogen begeleiden neem ik ook mee in de begeleiding die ik je zal bieden.