Doula Utrecht

door | 28 september 2023

Even voorstellen

Graag stel ik mij even voor. Mijn naam is Tessa en ik ben doula in Utrecht. Ik woon niet in hartje Utrecht maar net daarbuiten.

Als doula in Utrecht woon ik heel erg centraal in Nederland. Dat betekent dan ook dat ik zwangeren bijna door het hele land kan begeleiden. Ik begeleid als doula zwangeren en hun partner tot een uur rijden vanaf mijn woonplaats in Utrecht (Nieuwegein).

In 2008 ben ik in de provincie Utrecht gaan wonen, in die woning woon ik nog steeds. Ik woon hier in Nieuwegein met mijn man en 2 kinderen (2016 en 2018) en ben ook mama van 5 sterrenkindjes.

Tot 2014 heb ik als verpleegkundige gewerkt in Utrecht.

Ik ben geboren in 1985 in Leiderdorp, ik heb tot 2008 dus in Leiden gewoond. Ik heb tot 2014 gewerkt als verpleegkundige in het St.Antonius in Leidsche Rijn. Hierna maakte ik de overstap naar het onderwijs. Ik heb tot 2022 gewerkt als docent verpleegkunde op het MBO in Utrecht.

Het beroep van doula kwam op mijn pad.

In 2020 begon ik de opleiding tot doula in Utrecht. Na zowel een traumatische als een hele fijne bevalling van mijn kinderen, voelde ik dat het tijd was voor wat anders. En het beroep doula kwam toen op mijn pad. Ik wilde wat betekenen voor moeders die hun kindje mogen verwelkomen, omdat ik zelf heeft ervaren hoe fijn het is om de juiste ondersteuning te krijgen tijdens de zwangerschap, de baring en de periode erna.

Ik ben ook masseur en postpartumbehandelaar.

Naast dat ik doula ben, ben ik ook masseur en postpartumbehandelaar. Ik geef ontspanningsmassages voor vrouwen, zwangerschapsmassages, kraammassages en kraambehandelingen. Je kunt bij mij ook terecht voor het huren van een bevalbad.

Klik hier voor meer informatie.

Deze levensveranderende gebeurtenis vergeet je nooit meer.

Ik streef ernaar dat elke moeder zich gezien en gehoord voelt en haar vuur en haar kracht kan voelen tijdens de zwangerschap en haar baring. Dat elk kindje een zachte landing krijgt. Positiviteit, ontspanning, humor en heel veel liefde staan voor mij centraal rondom de zwangerschap, de geboorte en zeker ook de periode erna. Deze levens veranderende gebeurtenis draag je jouw leven lang bij je. Nog meer reden om het een fijne positieve ervaring te laten zijn.

Mede door mijn verpleegkundige achtergrond kan ik goed communiceren met verschillende disciplines.

Geboorte geven is magisch, spiritueel en transformerend. Of het nu je eerste, derde of vijfde kindje is. Jij als moeder wordt elke keer opnieuw geboren. Baren brengt je naar een plek in jezelf, die je nog niet eerder hebt mogen ontdekken. Het is rauw, maakt de leeuwin in je los en zal je doen verbazen wat een kracht er vrij komt als je nieuw leven op de wereld zet.

Door mijn aanwezigheid voel je je veilig en vertrouwd.

Om bij deze plek te komen is er vertrouwen nodig, net als verbinding, veiligheid, regie en liefde. Ik ben er om dit te bieden. Ik ben rustig en kalm. Mede door mijn verpleegkundige achtergrond kan ik goed het overzicht bewaren, samenwerken en communiceren met verschillende disciplines. Ik ben er voor de barende en ook voor de partner. Door mijn aanwezigheid voel je je veilig en vertrouwd.

Ik denk mee en sluit aan bij jouw kennis en ervaringen.

Het traject stem ik af op jouw wensen, het is maatwerk, want iedereen is uniek. Of dat nu focus is op ontspanning of hoe de fysiologie werkt als het gaat om geboorte, Ik denk met je mee en sluit aan bij jouw kennis en ervaringen. Wanneer je bijvoorbeeld veel angst hebt voor de bevalling of een traumatische eerdere ervaring, neem ik dit mee in het traject en gaan we hier samen mee aan de slag.

Dus woon je in Utrecht en omstreken? Dan ben ik er voor je als doula en masseur om jou te ondersteunen!

Lees ook…

Een bevalplan; onzin of niet?

Een bevalplan; onzin of niet?

"Nou mijn bevalplan kon zo de prullenbak in! Niks van mijn wensen waren mogelijk of niet haalbaar." Deze woorden al vaker gehoord? Tja.... Waarom zou je er dan nog 1 maken? Onzin toch? Of toch niet? Een bevalplan is eigenlijk jouw communicatieplan Dat zal ik je...

Lees meer
Alles wat je wilt weten over bevallen in bad.

Alles wat je wilt weten over bevallen in bad.

Bevallen in bad is niet iets van deze tijd. Vrouwen doen het al eeuwen lang. Bevallen in water heeft een aantal voordelen vergeleken met bevallen op het ‘land’. Voordelen voor de vrouw Het bad dient als een bubbel en biedt een eigen veilig plek voor jou alleen. Het...

Lees meer