Doulabegeleiding

Zwanger zijn en bevallen is een life changing event. Er vinden veel veranderingen in je lichaam plaats, zo ook in je emoties en in je gevoelens. De geboorte van je kindje is een gebeurtenis wat je nooit meer vergeet en je hele leven bij je draagt. Dat vraagt om een geboorte die je als positief hebt ervaren. Wanneer je ontspannen zwanger bent en vanuit ontspanning kunt bevallen heeft dit direct effect op jouw kindje en op jou als moeder. Vanuit een ontspannen staat, kan er een fijnere hechting ontstaan tussen jou en je kindje. 

Elke zwangere, elke zwangerschap en elke bevalling is anders. De begeleiding is dan ook voor iedereen verschillend. Tijdens een kennismaking kunnen we bepalen of er een klik is. En wanneer die er is, gaan we elkaar gedurende het hele traject leren kennen. Er is ruimte om onze wederzijdse verwachtingen uit te spreken en ik zorg voor een zo ontspannen mogelijke sfeer, zodat je gewoon jezelf kunt zijn. Ik stel mezelf open op en voel aan waar de behoefte ligt in de begeleiding. 

Ik ben geen vervanging van de partner. Ik ben er juist om ook de partner te ondersteunen tijdens de bevalling. Ik kan de partner begeleiden in hoe jou te ondersteunen tijdens de bevalling, zodat we echt als een team samenwerken. Tijdens de gesprekken voorafgaand aan de bevalling, bereid ik jullie hier beide op voor.  

Ik zal je begeleiden in het maken van keuzes en opties die er zijn tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling. Wanneer je gaat bevallen, ben ik bij jou vanaf het moment dat jij dit wenst en ik ga pas weg wanneer jij, je kindje en je partner hier klaar voor zijn. Ik ondersteun je bij de bevalling waar dit nodig is, geheel afhankelijk van de situatie en wat jouw wensen zijn. Ik voel aan wat je nodig hebt en waar ik jou kan begeleiden om je in je kracht te zetten, zodat je de transitie naar het moederschap kunt maken. En zodat je met een positief gevoel kunt terugkijken op de geboorte van je kindje. De rest van je leven kun je kracht putten uit deze positieve ervaring.  

Zwangerschapsbegeleiding

Wanneer je wel graag voorafgaand aan de bevalling begeleid wilt worden, maar niet tijdens de bevalling zelf, is het ook mogelijk om alleen het voortraject te doen. Ik ben er dan om jou en jouw partner tijdens je zwangerschap te begeleiden en jullie voor te bereiden op de bevalling en ik ben er voor jullie totdat de bevalling plaatsvindt. 

Hulp bij opstellen geboortewensen

Het is ook mogelijk om de bevalling voor te bereiden door middel van het uitwerken van jouw geboortewensen. Ik begeleid jou in het opstellen van jouw wensen voor de bevalling in twee gesprekken. 

 

Mijn werkgebied is tot een uur rijden vanaf Nieuwegein.