Doula Tessa

Doulabegeleiding

Doulabegeleiding en zwangerschapsbegeleiding op maat, want iedereen is uniek en elke bevalling is anders.

“People will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel” (Maya Angelou) 

Deze zin verwoord heel duidelijk wat ik in mijn ondersteuning en begeleiding als doula bied. Jou met een positief gevoel laten terugkijken op je bevalling.

Ik ben er voor jou (en je partner)

Moeder worden is een van de meest transformerende periodes die je zult meemaken in je leven. Je bevalling is iets wat je hele leven bij je blijft en daarbij veranderd jouw leven compleet met de komst van je kindje. Hoe deze transformatie (en dus jouw baring) wordt ervaren geeft een imprint voor de rest van het moederschap en in jouw leven. 

Daarom verdient deze bijzondere periode in je leven liefdevolle aandacht.

Als doula begeleid ik jou en je partner (als deze er is) tijdens de zwangerschap, de geboorte en de periode daarna om keuzes te maken die bij jullie passen.

Ik stimuleer je om zelf actief deel te nemen aan jouw eigen proces . Op deze manier ontstaat er vertrouwen en regie om deze processen aan te kunnen gaan. 

Naast de nodige kennis die ik je aanreik, ondersteun ik je op lichamelijk gebied, middels massages en ontspanningstechnieken. Emotioneel kan ik je ondersteunen door er voor je te zijn, ik luister naar je en stel vragen, zodat je de rust en het vertrouwen in jezelf vindt. 

Ik ondersteun jou/jullie graag tijdens de zwangerschap, de geboorte en de periode daarna om jullie kindje in alle liefde in jullie armen te mogen ontvangen.

Een eerdere geboorte ervaring neem ik met jou/jullie door, zodat eventuele angsten of ervaringen kunnen worden omgezet naar vertrouwen. 

Het is het zo waard om samen op reis te gaan naar een droombevalling!

Dewi en Quincy:
Tessa heeft ons geholpen op weg naar de geboorte van ons eerste kindje. Wij zijn zo blij dat we de keuze hebben gemaakt voor een doula. We waren daardoor ontzettend goed voorbereid op de bevalling en vooral welke keuzes je zelf mag maken zodat je weet waar je recht op hebt! Tessa legt alles erg goed en duidelijk uit. Ook het contact met Tessa is erg fijn en persoonlijk. Toen Tessa binnenstapte tijdens de bevalling voelde het meteen ontzettend veilig en ging het voor mijn gevoel allemaal nog veel sneller. Voor dat we het wisten was onze kleine meid geboren. Wij zouden iedereen Tessa aanraden als doula. Het is het zo waard om samen op reis te gaan naar een droombevalling!

Wat ik meebreng als doula

Door mijn verpleegkundige achtergrond heb ik veel kennis in huis en ben ik heel wat gewend. Ik heb overzicht over wat er nodig is voor het gehele geboorteteam (dus ook jouw partner) en ik blijf kalm in acute situaties. Ik kan makkelijk communiceren met verschillende disciplines.

Door mijn rustige en kalme aanwezigheid en mijn vertrouwen, voel jij je veilig om al jouw vragen aan mij te stellen en nog belangrijker, voel jij je veilig om te kunnen baren. Of dat nu thuis is, in een geboortecentrum of in het ziekenhuis.

Ik begeleid en betrek de partner bij het geboorteproces, zodat hij/zij jou volledig kan ondersteunen en weet wat hij/zij kan doen tijdens de bevalling en de periode daarna.

Ik ben, zodat jij volledig kunt zijn.

In het kort

Z

Ik ben rustig en kalm en neem de tijd die nodig is om jou de ruimte te geven om je volledig te kunnen overgeven aan het proces.

Z
Ik stel mezelf volledig open.
Z
Een luisterend oor.
Z
Ik ben er voor jou, ongeacht plaats en tijd voor de volle 100%.
Z
Ik ben bekend in/met het ziekenhuis.
Z
Jouw wensen en behoeften ken ik en ik weet waar ik jou het beste kan ondersteunen.
Z
Ik denk mee en kan snel schakelen.
Z
Ik ben er ook voor de partner (als deze er is).
Nu kan ik natuurlijk nog veel meer vertellen mijn begeleiding als doula, maar lees vooral hoe anderen het hebben ervaren!

Ook mijn man vond het fantastisch dat ze erbij was:

Isabeau en Bas:
Tessa is goud waard. Na een heftige eerste bevalling wilde ik meer steun en regie voelen bij mijn tweede. Een doula nemen was de beste keuze ever. Tessa is geboren voor dit vak en het voelt alsof je haar al jaren kent. Ik ben rustig en eigenwijs thuis bevallen, zoals ik wenste, dankzij de steun en chille energie van Tessa. Ook mijn man vond het fantastisch dat ze erbij was en hoeveel verlichting dat gaf voor hem. Hij roept het nu tegen elke man die het horen wil hoe fijn een doula hebben is. Wat zou het geweldig zijn als iedereen dit kon ervaren…

Voordelen van een doula:

Uit onderzoek is gebleken dat doula’s zorgen voor het bekende doula-effect, dat houdt in:

 • 56% meer kans op een positieve bevalervaring.
 • 31% minder kans op een inleiding en/of bijstimulatie met synthetische oxytocine om de weeën op te wekken.
 • 14% minder kans dat je kindje moet worden opgenomen in het ziekenhuis.
 • 12% meer kans op een vaginale baring.
 • 28% minder kans op een keizersnede.
 • Een positief effect op de APGAR score van je kindje.
 • 9% minder kans op pijnstilling.
 • Bovendien creëer je meer zelfvertrouwen, waardoor je jouw eigen gevoel en intuïtie kunt inzetten in het moederschap. Hierdoor wordt er ook vaker borstvoeding gegeven.

Jouw investering

 •  en Vrijblijvend kennismakingsgesprek.
 • 3 uitgebreide sessies ter voorbereiding op de bevalling van minimaal 1,5uur.
 • Een welkomstpakket met fijne producten.
 • Een heerlijk ontspannende zwangerschapsmassage en een Rebozo partnertraining.
 • Hulp bij het opstellen van het geboorteplan en de kraamtijdwensen.
 • Wekelijks contact tot 6 weken na de geboorte.
 • Gratis gebruik van hulpmiddelen zoals boeken en geboortebal.
 • Gratis gebruik van een bevalbad t.w.v. €250,-
 • Gratis gebruik van de Elle Tens t.w.v. €120,-
 • 15% korting op een postpartum behandeling of postpartummassage
 • 24/7 on call voor jouw bevalling vanaf week 37.
 • Continue professionele en liefdevolle aanwezigheid en support gedurende jouw bevalling. 
 • Na de bevalling blijf ik bij jullie tot 2 uur na de geboorte. 
 • Alle foto’s/video’s die ik maak stuur ik na.
 • Kraambezoek en afrondend gesprek tijdens de kraamperiode (binnen 6 weken na de geboorte). 

 €1249,- *   

Wil je naast deze fijne begeleiding ook nog graag een geboorteverslag? Dit verslag is een gedetailleerd geboorteverhaal met gebruik van foto’s (als je dit wilt). Op deze manier heb je een mooie herinnering voor later en vult het gaten op die je niet helemaal hebt meegekregen tijdens de bevalling.

Hiervoor vraag ik een meerprijs van €500,-

Betalen in termijnen is mogelijk. Wist je dat je bij sommige zorgverzekeraars een deel vergoed krijgt van de begeleiding? Check daarvoor even je zorgverkering wat deze vergoedingen voor jou zijn.

* Kosten zijn exclusief reiskosten en reistijd. Hiervoor vraag ik een bedrag van €0,50 per km vanaf Nieuwegein.

Wil je alleen begeleiding tijdens je zwangerschap?
Dat kan hier.

Zoek je een Doula?

Plan dan gratis en vrijblijvend een kennismaking in.

Voor doulabegeleiding is mijn werkgebied in Nieuwegein, Hoef en Haag, Utrecht, IJsselstein, Vianen, Culemborg, Gorinchem, Driebergen, Bunnik, Hilversum, Soest en omstreken, tot 60 minuten rijden vanaf Nieuwegein.

Voor massages en behandelingen is dit tot 40 minuten rijden vanaf Nieuwegein.