Doula Tessa

Doulabegeleiding (in Utrecht e.o.)

Doulabegeleiding vraagt om maatwerk, want elke zwangerschap en elke bevalling is anders.

Onderstaande zin verwoord heel duidelijk wat ik in mijn ondersteuning en begeleiding als doula bied. En dat is jou een positieve geboorte-ervaring geven, omdat je je gezien en gehoord voelt.

“People will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel” (Maya Angelou)

Voor de meest complete begeleiding kun je ook kiezen voor mij als kraamdoula. Ik ben dan jullie doula en ook jullie kraamverzorgende! Ik werk als zzp kraamverzorgende.

LET OP! VOOR KRAAMZORG PAS WEER PLEK VANAF MAART 2025!
Voor alleen doulabegeleiding is er vanaf januari 2025 weer plek.

 

Ik ben er voor jou (en je partner)

De bevalling is de start van de transitie die een vrouw maakt naar het moederschap. De ervaring van een vrouw bij de geboorte van haar kind is van fundamenteel belang voor haar mentale gezondheid in de postpartum periode en haar vermogen om moeder te kunnen zijn. Een positieve geboorte-ervaring draagt bij aan een gevoel van voldoening en welzijn dat het zelfvertrouwen van de moeder vergroot.

Daarom verdient deze bijzondere periode in je leven liefdevolle aandacht.

Als doula begeleid ik jou en je partner (als deze er is) tijdens de zwangerschap, de geboorte en de periode daarna om keuzes te maken die bij jullie passen.

Ik stimuleer je om zelf actief deel te nemen in jouw eigen proces. Op deze manier ontstaat er vertrouwen en regie om deze processen aan te kunnen gaan met de nodige ondersteuning.

Naast de nodige kennis die ik je aanreik, ondersteun ik je op lichamelijk gebied, middels massages. Emotioneel kan ik je ondersteunen door er voor je te zijn, ik luister naar je en stel vragen, zodat je de rust en het vertrouwen in jezelf vindt en vanuit hier in ontspanning kunt zakken.

Ik ondersteun jou/jullie graag tijdens de zwangerschap, de geboorte en de periode daarna om jullie kindje in alle liefde in jullie armen te mogen ontvangen.

Een eerdere geboorte ervaring neem ik met jou/jullie door, zodat eventuele angsten of ervaringen kunnen worden omgezet naar vertrouwen. 

Het is het zo waard om samen op reis te gaan naar een droombevalling!

Dewi en Quincy:
Tessa heeft ons geholpen op weg naar de geboorte van ons eerste kindje. Wij zijn zo blij dat we de keuze hebben gemaakt voor een doula. We waren daardoor ontzettend goed voorbereid op de bevalling en vooral welke keuzes je zelf mag maken zodat je weet waar je recht op hebt! Tessa legt alles erg goed en duidelijk uit. Ook het contact met Tessa is erg fijn en persoonlijk. Toen Tessa binnenstapte tijdens de bevalling voelde het meteen ontzettend veilig en ging het voor mijn gevoel allemaal nog veel sneller. Voor dat we het wisten was onze kleine meid geboren. Wij zouden iedereen Tessa aanraden als doula. Het is het zo waard om samen op reis te gaan naar een droombevalling!

Wat ik meebreng als doula

Door mijn verpleegkundige achtergrond heb ik veel kennis in huis kijk ik nergens raar van op. Ik heb overzicht over wat er nodig is voor het gehele geboorteteam (dus ook jouw partner) en ik blijf kalm in acute situaties. Ik kan makkelijk communiceren met verschillende disciplines.

Door mijn rustige en kalme aanwezigheid en mijn vertrouwen, voel jij je veilig om al jouw vragen aan mij te stellen en nog belangrijker, voel jij je veilig om te kunnen baren. Of dat nu thuis is, in een geboortecentrum of in het ziekenhuis.

Ik begeleid en betrek de partner bij het geboorteproces, zodat hij/zij jou volledig kan ondersteunen en weet wat hij/zij kan doen tijdens de bevalling en de periode daarna.

Ik ben, zodat jij volledig kunt zijn.

In het kort

Z

Ik ben rustig en kalm en neem de tijd die nodig is om jou de ruimte te geven om je volledig te kunnen overgeven aan het proces.

Z
Ik stel mezelf volledig open.
Z
Een luisterend oor.
Z
Ik ben er voor jou, ongeacht plaats en tijd voor de volle 100%.
Z
Ik ben bekend in/met het ziekenhuis.
Z
Jouw wensen en behoeften ken ik en ik weet waar ik jou het beste kan ondersteunen.
Z
Ik denk mee en kan snel schakelen.
Z
Ik ben er ook voor de partner (als deze er is).
Nu kan ik natuurlijk nog veel meer vertellen mijn begeleiding als doula, maar lees vooral hoe anderen het hebben ervaren!

Tessa laat je ontspannen en vertrouwen op je eigen lichaam:

Willemijn en Joost:
Wat een cadeau aan mezelf/onszelf! We zijn bij Tessa het doula traject gestart. Ze heeft veel kennis over zowel zwangerschappen, geboortes als postpartum en hoe je hierop voor te bereiden, biedt daarbij tools ter ondersteuning (zowel fysiek als mentaal). Ook heeft ze een groot netwerk om specifieke hulpvragen bij uit te zetten. Bij de bevalling zelf was ze er binnen no time en bood ze een fijne, veilige en rustige stem in een complete medische setting. Ze laat je ontspannen en vertrouwen op jouw eigen lichaam. Tevens fijn dat je direct ook o.a. haar bevalbad, bevalbal, en tens mag gebruiken. Ook mijn man ervaarde dat door haar warmte, rust en ervaring die zij meebracht bij de bevalling, ervoor zorgde dat hij zelf ontspannen aanwezig kon zijn.

Wij zouden nogmaals Tessa bij een volgende zwangerschap willen. Dankjewel lieve Tessa!

Voordelen van een doula:

Uit onderzoek is gebleken dat doula’s zorgen voor velen voordelen! 

 • 56% meer kans op een positieve bevalervaring.
 • 31% minder kans op een inleiding en/of bijstimulatie met synthetische oxytocine om de weeën op te wekken.
 • 14% minder kans dat je kindje moet worden opgenomen in het ziekenhuis.
 • 12% meer kans op een vaginale baring.
 • 28% minder kans op een keizersnede.
 • Een positief effect op de APGAR score van je kindje.
 • 9% minder kans op pijnstilling.
 • Bovendien creëer je meer zelfvertrouwen, waardoor je jouw eigen gevoel en intuïtie kunt inzetten in het moederschap. Hierdoor wordt er ook vaker borstvoeding gegeven.

Wil je alleen begeleiding tijdens je zwangerschap?
Dat kan hier.

Jouw investering

 • Vrijblijvend kennismakingsgesprek.
 • 3 uitgebreide sessies ter voorbereiding op de bevalling van minimaal 1,5uur.
 • Een welkomstpakket met fijne producten.
 • Een heerlijk ontspannende zwangerschapsmassage en een Rebozo partnertraining.
 • Hulp bij het opstellen van het geboorteplan en de kraamtijdwensen.
 • Wekelijks contact tot 6 weken na de geboorte.
 • Gratis gebruik van hulpmiddelen zoals boeken en geboortebal.
 • Gratis gebruik van een bevalbad t.w.v. €250,-
 • Gratis gebruik van de Elle Tens t.w.v. €120,-
 • 15% korting op een postpartum behandeling of postpartummassage
 • 24/7 on call voor jouw bevalling vanaf week 38.
 • Continue professionele en liefdevolle aanwezigheid en support gedurende jouw bevalling. 
 • Na de bevalling blijf ik bij jullie tot 2 uur na de geboorte. (Beval je thuis en ben ik ook jullie kraamverzorgende? Dan doe ik ook de opstart bij jullie en ben ik langer na de geboorte aanwezig).
 • Alle foto’s/video’s die ik maak stuur ik na.
 • Kraambezoek en afrondend gesprek tijdens de kraamperiode (binnen 6 weken na de geboorte). 

 €1499,- *   

Wil je naast deze fijne begeleiding ook nog graag een geboorteverslag? Dit verslag is een gedetailleerd geboorteverhaal met gebruik van foto’s (als je dit wilt). Op deze manier heb je een mooie herinnering voor later en vult het gaten op die je niet helemaal hebt meegekregen tijdens de bevalling.

Hiervoor vraag ik een meerprijs van €500,-

Wist je dat je bij sommige zorgverzekeraars een deel vergoed krijgt van de begeleiding? Check daarvoor even je zorgverkering wat deze vergoedingen voor jou zijn.

* Kosten zijn exclusief reiskosten en reistijd. Hiervoor vraag ik een bedrag van €0,50 per km vanaf Nieuwegein.

Wil je mij als Doula?

Plan dan gratis en vrijblijvend een kennismaking in.

Voor doulabegeleiding is mijn werkgebied in Nieuwegein, Hoef en Haag, Utrecht, IJsselstein, Vianen, Culemborg, Gorinchem, Driebergen, Bunnik, Hilversum, Soest en omstreken, tot 60 minuten rijden vanaf Nieuwegein.

Voor massages en behandelingen is dit tot 40 minuten rijden vanaf Nieuwegein.