Zwangerschapsbegeleiding

 

 

 

Als doula bied ik ook zwangerschapsbegeleiding. Ik ben er dan niet tijdens de baring zelf bij, maar we bereiden de bevalling en de kraamperiode samen voor. 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Wanneer je gaat trouwen bereid je ook alles tot in de puntjes voor, want maar zien wat er gaat gebeuren tijdens je trouwerij? Dat is natuurlijk vragen om problemen. 

Weten wat je kunt verwachten tijdens de zwangerschap, baring en kraamperiode geeft je kennis. En kennis kan je veel vertrouwen geven.

Door middel van deze voorbereiding kun je samen met jouw verloskundige of gynaecoloog jouw wensen bespreekbaar maken. En naast kennis is het ook belangrijk dat we kijken naar eventuele angsten of belemmeringen of vorige ervaringen.

We zullen tijdens de zwangerschapsbegeleiding ingaan op de fysiologie van de geboorte, zo leg ik dingen uit over bepaalde houdingen die fijn zijn en wat je kunt doen om jouw baring zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Ook gaan we in op de kraamtijd, wat jouw wensen hierin zijn en wat je kunt verwachten. 

Wanneer je deze begeleiding samen met jouw partner doet, zal ik jouw partner leren hoe hij/zij jou het beste kan ondersteunen tijdens de bevalling en kraamperiode.

Wat de zwangerschapsbegeleiding inhoud:

  • Vrijblijvend kennismakingsgesprek. 
  • 2 of 3 uitgebreide sessies ter voorbereiding op de bevalling en de kraamtijd. 
  • Regelmatig contact tot week 37.
  • Hulp bij het opstellen van geboorte- en kraamtijdwensen.
  • Een ontspannende zwangerschapsmassage.
  • Een partner Rebozotraining.

Tarief: €549,-*

Wil je gebruik maken van een bevalbad, dan kun je deze huren wanneer deze beschikbaar is. Meer informatie hierover kun je hier vinden.

 

Mijn werkgebied is in Nieuwegein, Hoef en Haag, Utrecht, IJsselstein, Vianen, Culemborg, Gorinchem, Driebergen, Bunnik, Hilversum, Soest en omstreken. Zwangerschapsbegeleiding kan tot een uur rijden vanaf Nieuwegein. 

 

*Kosten zijn exclusief reiskosten en reistijd. Hiervoor vraag ik een bedrag van €0,50 per km vanaf Nieuwegein.