Doula Tessa

Zwangerschapsbegeleiding

Als doula bied ik ook zwangerschapsbegeleiding.
Ik ben er dan niet tijdens de baring zelf bij, maar we bereiden de bevalling en de kraamperiode samen voor. Deze dienst kan niet in combinatie met kraamzorg. Voor volledige begeleiding is doulabegeleiding inclusief kraamzorg aan te raden.

Een goede voorbereiding is het halve werk.

Wanneer je gaat trouwen bereid je ook alles tot in de puntjes voor, want maar zien wat er gaat gebeuren tijdens je trouwerij? Dat is natuurlijk vragen om problemen.

Weten wat je kunt verwachten tijdens de zwangerschap, baring en kraamperiode geeft je kennis. En kennis kan je veel vertrouwen geven.

Door middel van deze voorbereiding kun je samen met jouw verloskundige of gynaecoloog jouw wensen bespreekbaar maken. En naast kennis is het ook belangrijk dat we kijken naar eventuele angsten of belemmeringen of vorige ervaringen.

We zullen tijdens de zwangerschapsbegeleiding ingaan op de fysiologie van de geboorte, zo leg ik dingen uit over bepaalde houdingen die fijn zijn en wat je kunt doen om jouw baring zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Ook gaan we in op de kraamtijd, wat jouw wensen hierin zijn en wat je kunt verwachten.

Wanneer je deze begeleiding samen met jouw partner doet, zal ik jouw partner leren hoe hij/zij jou het beste kan ondersteunen tijdens de bevalling en kraamperiode.

Ik heb er 1 woord voor, magisch

Sacajawea en Jim:
Nadat we de baring van onze 1e kindje beiden als traumatisch hadden ervaren , wilde we het nu bij ons 2e kindje heel graag allemaal anders doen. Via instagram kwam ik terecht op de pagina van Tessa. Na de kennismaking hadden we meteen al zo een fijn en vertrouwd gevoel, de sessies die volgde die versterkte dit alleen maar.
Los van de informatie die we kregen hielp het voor mij ook met een stukje trauma verwerking. Nou alles achter de rug is en ik thuis ben bevallen, in bad in volledige rust en in regie van mijn eigen lichaam kan ik zeggen dat ik dit iedereen kan aanbevelen. Ik heb er 1 woord voor , magisch♡

Dankjewel voor alles Tessa,
Blijf vooral doen waar jij zo goed in bent!

Wat de zwangerschapsbegeleiding inhoud:

Z

Vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Z
2 of 3 uitgebreide sessies ter voorbereiding op de bevalling en de kraamtijd.
Z
Regelmatig contact tot week 37.
Z
Hulp bij het opstellen van geboorte- en kraamtijdwensen.
Z

Een ontspannende zwangerschapsmassage.

Z

Een partner Rebozotraining.

Tarief: €599,-*

Wil je gebruik maken van een bevalbad, dan kun je deze huren wanneer deze beschikbaar is. Meer informatie hierover kun je hier vinden.

*Kosten zijn exclusief reiskosten en reistijd. Hiervoor vraag ik een bedrag van €0,50 per km vanaf Nieuwegein.

 

Kennismaken?

Plan dan gratis en vrijblijvend een moment in.

Voor begeleiding is mijn werkgebied in Nieuwegein, Hoef en Haag, Utrecht, IJsselstein, Vianen, Culemborg, Gorinchem, Driebergen, Bunnik, Hilversum, Soest en omstreken, tot 60 minuten rijden vanaf Nieuwegein.