Rebozomassage en partner training Rebozo (aan huis)

De rebozo betekent letterlijk een stuk doek. De rebozo is een Mexicaanse doek die wordt gebruikt om de vrouw mee te masseren voor, tijdens en/of na de bevalling. Je kunt je kleding aanhouden, in tegenstelling tot een massage waarbij er gebruik wordt gemaakt van huid-op-huid contact. De mate van ontspanning die je ervaart bij een traditionele massage, kun je ook middels een rebozomassage bereiken. De rebozomassage techniek wordt gebruikt ter ontspanning van de (bekkenbodem)spieren en banden om de rotatie en passage van de baby te vergemakkelijken. De rebozo omvat een lichaamsdeel, bijvoorbeeld de lage rug. Door de trilling en massage van de rebozo kunnen de spieren in diepe ontspanning komen. Of bijvoorbeeld de buik, zodat je het gewicht van je buik even niet voelt. Door de diepe ontspanning is het ook een fijne remedie voor harde buiken. Ook andere lichaamsdelen kunnen volledig ontspannen, doordat het lichaamsdeel in de rebozo hangt. Je lichaam kan alle spanning loslaten door het ritmisch heen en weer bewegen en schommelen van de rebozo. 

Tijdens de bevalling is de rebozo ook een fijn hulpmiddel om je te helpen ontspannen. En hoe meer je ontspant, hoe meer je van het hormoon oxytocine produceert, dit hormoon helpt onder andere de bevalling op gang te houden. Bij rugweeën kan de rebozo helpen om tegendruk te geven, wat zorgt voor verlichting. En om ruimte te ervaren in je bekken en onderrug, is de rebozo fijn om deze gebieden los te maken. De rebozo kan ook worden gebruikt tijdens de persfase. De rebozo kun je om je partner heen slaan, of ergens aan vast knopen, zodat je de uiteinden kunt pakken om er aan te hangen. Je ervaart op deze manier houvast en je gebruikt de kracht van de rebozo om te kunnen persen. 

Ook voor een rebozomassage kom ik aan huis.

Partner training Rebozo*

Wil je graag dat jouw partner jou leert masseren door middel van de Rebozo? Dat kan! In een training aan huis, leer ik jouw partner hoe jou te masseren met behulp van de rebozo. Dit kan jouw partner ook met een geweven draagdoek of een lange doek doen. Tijdens deze training leer ik jouw partner hoe hij jou kan masseren, hoe jouw partner jou kan laten ontspannen. Juist als je bijvoorbeeld last krijgt van je onderrug of bekken of harde buiken, geef ik tips en trucs hoe je deze kunt verminderen middels de rebozomassage. Alle technieken die ik jullie leer en laat ervaren, kunnen ook ingezet worden tijdens de bevalling, zodat jouw partner je kan helpen ontspannen tijdens de weeën. Op deze manier werken jullie als een team tijdens de geboorte van jullie kindje. Tevens is er ruimte om eventuele vragen die je hebt aan mij te stellen, die ik in mijn expertise als doula, wellicht voor jullie kan beantwoorden.

Tarief

  • Ik kom bij je thuis.
  • De kleding mag aan blijven.
  • Ik masseer de lichaamsdelen die aandacht behoeven.
  • Je ervaart een diepe ontspanning.
  • Ik laat je letterlijk en figuurlijk aarden. 

Rebozomassage 30-45 minuten €59,-**

Partner training 60 minuten €89,- **

*Ook te combineren met een zwangerschapsmassage

**Kosten zijn exclusief reiskosten en reistijd. Hiervoor vraag ik een bedrag van €0,50 per km vanaf Nieuwegein.