Mijn missie

Vraag eens aan een oudere vrouw van in de 70 of 80 naar haar baringen, hoe zij deze heeft ervaren. Wedden dat ze je nog precies kan vertellen hoe zij zich voelde?

Ik streef ernaar dat elke moeder zich gezien en gehoord voelt en haar vuur en haar kracht kan voelen tijdens de zwangerschap en haar baring. Dat elk kindje een zachte landing krijgt. Positiviteit, ontspanning en heel veel liefde staan voor mij centraal rondom de zwangerschap, de geboorte en zeker ook de periode erna.

Geboorte geven is magisch, spiritueel en transformerend. Of het nu je eerste, derde of vijfde kindje is. Jij als moeder wordt elke keer opnieuw geboren. Baren brengt je naar een plek in jezelf, die je nog niet eerder hebt mogen ontdekken. Het is rauw, maakt de leeuwin in je los en zal je doen verbazen wat een kracht er vrij komt als je nieuw leven op de wereld zet. Om bij deze plek te komen is er vertrouwen nodig, net als verbinding, veiligheid, regie en liefde. Vertrouwen in jezelf en vertrouwen vanuit de ander, dat jij alle wijsheid in je hebt om geboorte te kunnen geven. Er is verbinding nodig, verbinding met jezelf, met je kindje en met de mensen om je heen. Je veilig voelen is nodig om je volledig te kunnen overgeven aan het geboorteproces. Regie nemen en krijgen, maakt dat jij degene bent die beslist. En als laatste liefde. Liefde maakt dat je je verbindt, dat de meest fijne hormonen stromen, liefde voor jezelf, voor je kindje en de dierbaren om je heen. En ook liefde vanuit het team naar de barende die nieuw leven op de wereld gaat zetten. Handelen vanuit liefde zorgt voor zachtheid, tederheid en maakt dat er gelijkwaardigheid ontstaat. Om dit alles te kunnen bereiken is mijn visie dat jij hierin zelf verantwoordelijkheid neemt. Door kennis over het geboorteproces, kennis over jezelf, oude patronen doorbreken, echt diep weten wat je wilt en wat goed voor jou is. Het innerlijk werk doen, zodat je vanuit hier kan opkomen voor jezelf, het gesprek kunt aangaan en op een gelijkwaardige manier wordt behandeld. Want als ik 1 ding zeker weet: Mama knows best! Dit alles maakt dat zowel jij als moeder en jouw kindje een zachte landing hebben en dit zal de manier waarop je het moederschap ervaart beïnvloeden. Het heeft invloed op hoe je reageert op je kindje en hoe je je leven vormgeeft.

Wat ik zie is een nieuwe generatie moeders en kinderen, die leven vanuit liefde, verbinding en vertrouwen

Wanneer ik je begeleid als doula werken we samen aan een ontspannen en liefdevolle zwangerschap en geboorte, waarop je positief terugkijkt en waar je de rest van je leven kracht uitput. Een positieve bevalervaring heeft een grote invloed op het moederschap.

En ook wanneer je graag wilt ontspannen ben ik er voor jou om je een heerlijke massage of behandeling te geven, want ook door middel van massage kun je in je lichaam zakken en helemaal tot jezelf komen.

Weten wat ik als doula voor jou kan betekenen? Lees hier hoe mijn begeleiding eruit ziet.