Doula Tessa

Postpartum behandelingen

De kraamperiode omvat meer dan alleen de eerste week na je bevalling. De eerste 40 dagen na de geboorte van je kindje, staat herstel centraal. Herstel van zowel lichaam als geest. Postpartumbehandelingen kunnen je hierbij ondersteunen. Lees hieronder meer over de verschillende postpartum behandelingen.

In de postpartum periode staat rust centraal voor een optimaal herstel.

Als je in deze 40 dagen goed voor jezelf (laat) zorgt/zorgen, wordt er gezegd dat je daar de komende 40 jaar profijt van hebt voor je eigen gezondheid en welzijn. En dus automatisch ook voor je gezin.

Rust is een belangrijk element voor het herstel, zodat jouw lichaam en geest de tijd krijgen om alles wat je zojuist hebt meegemaakt te verwerken en weer in balans te brengen. De rustperiode wordt als dusdanig krachtig beschouwd dat jouw lichaam kwalen en disbalans kan herstellen en jouw gezondheid kan verbeteren voor de rest van jouw leven. Daarnaast is rust nemen enorm van belang om de band tussen jou en je kindje te bevorderen.

Er wordt niet voor niets gezegd: 7 dagen in bed, 7 dagen op bed, dan 7 dagen rondom het bed en vanuit hier langzaamaan uitbreiden. 

Liefdevolle aanraking is een onmisbaar element in de kraamperiode.

Om alle lichamelijke en geestelijke veranderingen te ondersteunen is liefdevolle aanraking en lichaamswerk van belang. Zo helpt het om organen weer terug te brengen in positie, het helpt hormonen balanceren, bloedverlies aan te vullen en ondersteund het de melkproductie. Op deze manier kun je jezelf (laten) ondersteunen voor een optimale gezondheid. Jij als moeder en jouw fysieke herstel hebben aandacht nodig in deze kwetsbare periode. Dit kan door je te laten masseren, je buik te omwikkelen, kruidenstoombaden en buikverzorging. Hierbij kan ik je ondersteunen.

Naast rust en liefdevolle aanraking is warmte een belangrijk element voor heling en herstel van jouw lichaam. Het is daarom belangrijk om het lichaam van binnen en van buiten te verwarmen.  Hiervoor kun je warme dekens gebruiken, verwarmende voeding, verwarmende baden of stoombaden, moxa (een stokje bijvoet om de buik en onderrug te verwarmen), buikbinding, warme oliemassages en warme handen.

Bengkung Belly Binding

Een Bengkung Belly Bind geeft je een liefdevolle omhulling van je buik- en bekkengebied. Je voelt je hierdoor fysiek en emotioneel gesteund en de warmte blijft fijn in je lichaam.

Yoni stomen /
Vaginaal stomen

Yoni stomen is een fijne manier om jouw perineum en baarmoeder te helen via de warme stoom met verzorgende kruiden

Nourishing New Mama Plan

Het Nourishing New Mama Plan bestaat uit meerdere kraambehandelingen. Je kunt kiezen uit 3, 5 of 7 sessies.

Sluitingsritueel

Een sluitingsritueel is bedoeld om je lichaam te danken voor het dragen van je kindje. Of dat nu 2 weken na jouw baring is of 2 jaar.

Wil je gebruik maken van één van mijn diensten?

Neem dan contact met me op.

Voor doulabegeleiding is mijn werkgebied in Nieuwegein, Hoef en Haag, Utrecht, IJsselstein, Vianen, Culemborg, Gorinchem, Driebergen, Bunnik, Hilversum, Soest en omstreken, tot 60 minuten rijden vanaf Nieuwegein.

Voor massages en behandelingen is dit tot 40 minuten rijden vanaf Nieuwegein.