Doula Tessa

Bengkung Belly Binding

Een Bengkung Belly Bind geeft je een liefdevolle omhulling van je buik- en bekkengebied. Je voelt je hierdoor fysiek en emotioneel gesteund, je buik voelt minder leeg en de warmte blijft fijn in je lichaam.

Je buik kan leeg aanvoelen na de geboorte van je kindje.

Je hebt je kindje 9 maanden lang gedragen en nu draag je je kindje buiten je buik.

Een Bengkung Belly Bind geeft je een liefdevolle omhulling van je buik- en bekkengebied. Het geeft je fijne ondersteuning van je buik, rug en bekken.

Na de baring ontstaat er ruimte in je buik. De interne organen mogen weer terugkomen
op hun oorspronkelijke plek, net als de spieren.

Bengkung Belly Binding komt uit Maleisië en is een traditionele manier van buikbinden voor vrouwen die net zijn bevallen. De buikbinding wordt gedaan door middel van een lang stuk katoenen stof. Het is een fijne manier om je buikgebied te helpen helen in de eerste weken na de geboorte van je kindje. Door de buikbinding herstelt je lichaam sneller. Dit komt doordat bloed, lucht en vocht sneller worden afgevoerd. De buikwikkel biedt je ondersteuning voor je buikspieren en het verbetert je houding van je romp. Ideaal voor tijdens het borstvoeden waar je vaak in een houding zit die minder comfortabel is. De buikwikkel zorgt ervoor dat de buikspieren weer naar elkaar toe komen, het zorgt voor warmte wat de doorbloeding stimuleert en de interne organen worden teruggeleid naar hun oorspronkelijke plek. Je hebt hierdoor letterlijk steun en gaat daardoor ook een mooie rechte houding aannemen wat veel rugpijn kan voorkomen. Daarnaast zorgt de Belly Bind voor een energetische sluiting van het buikgebied zodat je niet zo open staat voor allerlei prikkels van buitenaf.

Het inwikkelen van de buik is voornamelijk bedoeld voor de eerste weken na de geboorte van je kindje. Je ligt dan nog veel in bed en beweegt weinig. Zodra je meer uit bed bent, wordt aangeraden de buikwikkel met name ’s avonds om te doen voor het slapengaan en de volgende dag weer af te doen. Je kunt de buikwikkel de eerste 2 weken na je bevalling tot wel 24 uur dragen.

De buikwikkel is tot ongeveer 4 maanden na de bevalling te dragen.

Wanneer je kiest voor Benkung Belly Binding dan bestaat de behandeling uit 3 sessies, waarin je buikgebied door middel van massage, verwarmende moxa en een castorolie pakking wordt voorbereid op het buikbinden. Dit gebeurd bij je thuis. De eerste sessie vindt ongeveer een week na je bevalling plaats. Na een keizersnede is het fijn om te overleggen wat je prettig vindt. Bij een keizersnede is het belangrijk dat de wond goed is genezen. Meestal is dat na 4 tot 6 weken.

Er zit ongeveer een week tussen elke sessie. Jijzelf en/of je partner leert de doek bij jou om doen. Je ontvangt een instructie video, zodat je kan terugkijken hoe je de buikwikkel om doet. Vaak heb je na 6 tot 8 weken de buikwikkel niet meer nodig hebt. In dat geval kun je de Bengkung buikwikkel terugbrengen of terugsturen en ontvang je je borg retour.

Zorg dat er iemand is die jouw kindje kan verzorgen tijdens de sessies, zodat de aandacht volledig naar jou gaat.

Bengkung Belly Binding Pakket

(3 x 120 minuten)

De sessies gebeuren bij jou thuis. Op een liefdevolle en zachte manier helpen de sessies jouw lichaam herstellen na de geboorte van je kindje.

  • verwarmende moxa voor onderrug en buik
  • helende buikmassage
  • castorolie buikpakking
  • zachte voetmassage
  • bengkung buikwikkeling

€460,-* voor 3 sessies aan huis
€165,-* voor elke extra sessie

Aanvulling met Yoni/vaginaal stomen

1 sessie: €50,- /3 sessie: €135,-

*Kosten zijn exclusief reiskosten en reistijd. Hiervoor vraag ik een bedrag van €0,50 per km vanaf Nieuwegein.

De voordelen van het toepassen
van verwarmende moxa

Moxa is een gedroogd kruid, bijvoet genaamd, en wordt veel gebruikt in de Chinese Geneeskunde.
Moxa werkt in op de energie van je lichaam, het zet de energie in beweging en voedt zowel Qi als bloed en heeft daarmee een positieve helende invloed op het herstel. De baarmoeder slinkt sneller, waardoor vloeien sneller stopt. Moxa heeft daarnaast een gunstige werking op de darmperistaltiek.

Voor een vrouw in haar postpartum dagen wordt moxa gebruikt om haar heiligbeen en onderbuik te verwarmen om het herstel te versnellen, haar baarmoeder te helpen genezen en haar de warmte te geven die ze zo nodig heeft als ze net is bevallen.

Wil je gebruik maken van één van mijn diensten?

Neem dan contact met me op.

Voor doulabegeleiding is mijn werkgebied in Nieuwegein, Hoef en Haag, Utrecht, IJsselstein, Vianen, Culemborg, Gorinchem, Driebergen, Bunnik, Hilversum, Soest en omstreken, tot 60 minuten rijden vanaf Nieuwegein.

Voor massages en behandelingen is dit tot 40 minuten rijden vanaf Nieuwegein.