Doula Tessa

Sluitingsritueel

Een sluitingsritueel is een manier om je lichaam te danken voor het dragen van je kindje. Of dat nu 6 weken na jouw baring is of 2 jaar.

Door middel van rebozodoeken wordt jouw lichaam gesloten.

Energie wordt hierbij weer terug gebracht in jouw lichaam. Je landt als het ware weer in jouw lichaam. Het is een mooie manier om een periode af te sluiten. Een periode van dragen en intensieve zorgen, voor jezelf en voor je kindje.

Mooi is het om dit te bijvoorbeeld 6 weken na de geboorte, waarin je de kraamperiode afsluit.

3

Hoe werkt het?

Samen met nog een persoon waarbij jij je op je gemakt voelt, dit kan jouw partner zijn, maar ik kan ook een collega meenemen, wordt je gesloten in zeven stappen (en dus ook 7 doeken). Van hoofd naar voeten. De doek wordt per keer geleidelijk aan strak getrokken en wordt ongeveer 5 minuten op spanning gehouden. Hierna wordt de doek langzaam aan losgelaten en blijft om je lichaam aanwezig, zodat je nog steeds een geborgen gevoel houdt.

Het is niet gek dat hierbij emoties vrij komen, omdat je letterlijk en figuurlijk weer wordt teruggebracht in je lichaam.

We starten het sluitingsritueel met het drinken van fijne kruidenthee en we bespreken jouw geboorteverhaal en de kraamperiode daarna.

Hierna geef ik je een volledige lichaamsmassage, waarbij je alvast kunt zakken in je lichaam. Na de massage mag je in een fijn kruidenbad stappen, om nog verder tot jezelf te komen. Wanneer je geen bad hebt, kan dit middels een voetenbad of een vaginaal stoombad. Het ritueel sluiten we af met het sluiten van jouw lichaam middels de Rebozodoeken.

Het ritueel neemt ongeveer 2,5uur in beslag en vindt plaats bij jou thuis. Het is fijn als er iemand is die de zorgen van jouw kindje op zich kan nemen, zodat jij in alle rust dit ritueel kunt ondergaan. Uiteraard is er alle ruimte voor het voeden van je kindje.

Het sluitingsritueel in het kort

  • Geboorteverhaal en kraamperiode delen onder het genot van kruidenthee.
  • Volledige lichaamsmassage.
  • Een kruidenbad wanneer er een bad aanwezig is.
  • Wanneer er geen bad is kan er worden gekozen voor een voetenbad of een vaginaal stoombad met fijne kruiden. 
  • Sluiten van je lichaam middels Rebozodoeken.

Jouw investering:

€325,-* wanneer ik alleen kom.
€425,-* wanneer ik met een collega kom.

Weekendtarief is 50% duurder.

*Kosten zijn exclusief reiskosten en reistijd. Hiervoor vraag ik een bedrag van €0,50 per km vanaf Nieuwegein.

Heb je vragen?

Neem dan contact met me op.

Voor doulabegeleiding is mijn werkgebied in Nieuwegein, Hoef en Haag, Utrecht, IJsselstein, Vianen, Culemborg, Gorinchem, Driebergen, Bunnik, Hilversum, Soest en omstreken, tot 60 minuten rijden vanaf Nieuwegein.

Voor massages en behandelingen is dit tot 40 minuten rijden vanaf Nieuwegein.