Een zwangerschapsmassage is geen overbodige luxe.

door | 14 september 2023

Een zwangerschap doe je er niet zomaar even bij. Het vergt veel van je lichaam, er vinden veel veranderingen plaats in je lichaam en ook mentaal voel je je anders dan wanneer je niet zwanger bent.
De veranderde hormoonhuishouding zorgt ervoor dat je spieren en gewrichten veranderen. Er wordt ruimte gemaakt voor je kindje door alles meer soepel en losser te maken en om je voor te bereiden op de baring. Een zwangerschapsmassage kan hierbij ondersteunend zijn.

Nu heeft de ene zwangere er meer last van dan de andere zwangere. Zo zul je in je omgeving vrouwen kennen die door de zwangerschap zijn heen ‘gefietst’ qua klachten en een ander kon niet meer lopen van de pijn. Dit zijn uiteraard niet de gemiddelde en ieder mens is anders en zelfs elke zwangerschap is anders.

Zwangerschapsmassage helpt klachten te verminderen

Toch heeft bijna elke zwangere wel last van een aantal kwaaltjes, zoals sneller moe zijn, wat eerder last van de rug, schouders en bekken, meer vocht vasthouden of slechter slapen. Helemaal op het einde van de zwangerschap zal slapen niet meer zijn zoals het is geweest.

Een zwangerschapsmassage helpt om deze klachten te verminderen. Het is dus geen overbodige luxe om een massage regelmatig in te plannen in je agenda, zeker als je ook nog aan het werk bent. Dan heeft naast je lichaam ook je geest ontspanning nodig.

Stimuleer het zelfhelend vermogen van jouw lichaam

Een zwangerschap is een bijzondere periode in je leven die niet zo vaak voorkomt, tenzij je 20 kinderen wilt uiteraard, maar over het algemeen is deze periode voor de meesten een bijzondere en kwetsbare tijd.

Een zwangerschapsmassage laat je even helemaal zakken

Door goed voor jezelf te (laten) zorgen kun je voorkomen dat klachten erger worden. Een bezoek aan een goede bekkenbodem fysiotherapeut zou eigenlijk ook de standaard mogen zijn. En daarnaast is het fijn om ook in die ontspanning te zakken. Geen diepe massage of een sportmassage, maar een ontspannende zwangerschapsmassage om je weer even helemaal in je lichaam te laten zakken. En wist je dat door die ultieme ontspanning het zelfhelend vermogen van jouw lichaam wordt gestimuleerd? En dat het ook hormonen vrijmaakt zoals oxytocine? Voor het fijne geluksgevoel? Wie wil dat nu niet!

Gun jezelf een zwangerschapsmassage. En hoe lekker is het dat je dan weer even op je buik kunt liggen?!

Lees ook…

Een bevalplan; onzin of niet?

Een bevalplan; onzin of niet?

"Nou mijn bevalplan kon zo de prullenbak in! Niks van mijn wensen waren mogelijk of niet haalbaar." Deze woorden al vaker gehoord? Tja.... Waarom zou je er dan nog 1 maken? Onzin toch? Of toch niet? Een bevalplan is eigenlijk jouw communicatieplan Dat zal ik je...

Lees meer
Alles wat je wilt weten over bevallen in bad.

Alles wat je wilt weten over bevallen in bad.

Bevallen in bad is niet iets van deze tijd. Vrouwen doen het al eeuwen lang. Bevallen in water heeft een aantal voordelen vergeleken met bevallen op het ‘land’. Voordelen voor de vrouw Het bad dient als een bubbel en biedt een eigen veilig plek voor jou alleen. Het...

Lees meer