Zwangerschapsmassage

Wanneer je zwanger bent veranderd je lichaam en samen met alle hormonen kan je lichaam wel wat aandacht gebruiken. Het is een unieke periode in je leven en dan is het fijn als je hier optimaal van kan genieten. Door alle hormoonwisselingen veranderen je spieren en gewrichten. Alles wordt losser en soepeler om ruimte te maken voor je kindje en om je voor te bereiden op de bevalling. Door deze veranderingen kan het zijn dat je sneller moe bent en dat je soms lichamelijke klachten kunt ervaren, zoals pijn in je nek en schouders, je rug, je kunt last krijgen van bekkenklachten, je kunt meer vocht gaan vasthouden en je kan een slechtere nachtrust ervaren. Zwangerschapsmassage helpt om deze klachten te verminderen.

Vanaf een zwangerschapsduur van 14 weken kan je worden gemasseerd. Wanneer ik je masseer, kom ik bij je thuis. Ik heb een speciale tafel met uitsparingen voor de borsten en de buik. Hierdoor kan ik je ook masseren, terwijl je heerlijk ontspannen op je buik ligt. 
Je kunt kiezen voor een massage van 60 minuten of 90 minuten en ik stem de massage af op jouw wensen, zodat jij je comfortabel voelt en je volledig kunt ontspannen. Vooraf bespreken we welke wensen je hebt en welke eventuele klachten je ervaart. Hierdoor is het mogelijk om te bepalen in welke houdingen je het beste kunt liggen. 

Nog een leuk weetje en een fijne bijkomstigheid als het gaat om zwangerschapsmassage: uit onderzoek is gebleken dat een massage tijdens de zwangerschap onder meer positieve effecten heeft op beter slapen, minder rugpijn, minder aanmaak van stresshormonen en minder complicaties tijdens de bevalling. Kortom een echt verwenmoment tijdens de zwangerschap.