Zwangerschapsmassage aan huis en meer....

Zwangerschapsmassage aan huis

Wanneer je zwanger bent veranderd je lichaam en samen met alle hormonen kan je lichaam wel wat aandacht gebruiken. Het is een unieke periode in je leven en dan is het fijn als je hier optimaal van kan genieten. Door alle hormoonwisselingen veranderen je spieren en gewrichten. Alles wordt losser en soepeler om ruimte te maken voor je kindje en om je voor te bereiden op de bevalling. Door deze veranderingen kan het zijn dat je sneller moe bent en dat je soms lichamelijke klachten kunt ervaren, zoals pijn in je nek en schouders, je rug, je kunt last krijgen van bekkenklachten, je kunt meer vocht gaan vasthouden en je kan een slechtere nachtrust ervaren. Zwangerschapsmassage helpt om deze klachten te verminderen.

Vanaf een zwangerschapsduur van 14 weken kan ik je masseren. Wanneer ik je masseer, kom ik bij je thuis. Ik heb een speciale tafel met uitsparingen voor de borsten en de buik. Hierdoor kan ik je ook masseren, terwijl je heerlijk ontspannen op je buik ligt. Je hoeft dus verder niet de deur uit en kunt in je eigen vertrouwde omgeving blijven. 
Je kunt kiezen voor een massage van 60 minuten of 90 minuten en ik stem de massage af op jouw wensen, zodat jij je comfortabel voelt en je volledig kunt ontspannen. Vooraf bespreken we welke wensen je hebt en welke eventuele klachten je ervaart. Hierdoor is het mogelijk om te bepalen in welke houdingen je het beste kunt liggen. 

Nog een leuk weetje en een fijne bijkomstigheid als het gaat om zwangerschapsmassage: uit onderzoek is gebleken dat een massage tijdens de zwangerschap onder meer positieve effecten heeft op beter slapen, minder rugpijn, minder aanmaak van stresshormonen en minder complicaties tijdens de bevalling. Kortom een echt verwenmoment tijdens de zwangerschap.

Postpartum massage aan huis

Als kersverse moeder komt er veel op je af. Zowel mentaal als fysiek heeft een geboorte effect op jouw lichaam en geest. Nachtrust is niet meer wat het is geweest en je draagt de zorg voor jouw kindje. Letterlijk ben je je kindje ook veel aan het dragen en jouw lichaam kan hierdoor anders belast zijn dan dat het voorheen werd belast. Een massage helpt je om te ontspannen, je spieren te voorzien van zuurstof en bloed en om alles te laten stromen in je lichaam. Klachten verminderen en het is echt een moment voor jou alleen. Want naast de zorgen voor je kindje mag je ook goed voor jezelf zorgen. Daar profiteert jouw kindje ook weer van. 

Tarief

 • Ik kom bij je thuis met mijn prenatale tafel. Als kersverse moeder is de borstuitsparing ook heerlijk. 
 • Een moment voor jou alleen. 
 • Ik luister naar jouw geboorteverhaal vooraf aan de massage.* 
 • Je krijgt een voetenbadje vooraf.*
 • Je kunt heerlijk ontspannen op je buik liggen.
 • Ik masseer daar waar de behoefte ligt.
 • Na de massage ben je heerlijk ontspannen en kun je als je wilt zo je bed induiken of met frisse energie weer verder!

60 minuten  €66,-

90 minuten  €85,-

*De tijd die we vooraf besteden aan het voetenbadje en geboorteverhaal is buiten de 60/90 minuten masseren om.

 

Rebozomassage en partnertraining Rebozo aan huis

De rebozo betekent letterlijk een stuk doek. De rebozo is een Mexicaanse doek die wordt gebruikt om de vrouw mee te masseren voor, tijdens en/of na de bevalling. Je kunt je kleding aanhouden, in tegenstelling tot een massage waarbij er gebruik wordt gemaakt van huid-op-huid contact. De mate van ontspanning die je ervaart bij een traditionele massage, kun je ook middels een rebozomassage bereiken. De rebozomassage techniek wordt gebruikt ter ontspanning van de (bekkenbodem)spieren en banden om de rotatie en passage van de baby te vergemakkelijken. De rebozo omvat een lichaamsdeel, bijvoorbeeld de lage rug. Door de trilling en massage van de rebozo kunnen de spieren in diepe ontspanning komen. Of bijvoorbeeld de buik, zodat je het gewicht van je buik even niet voelt. Door de diepe ontspanning is het ook een fijne remedie voor harde buiken. Ook andere lichaamsdelen kunnen volledig ontspannen, doordat het lichaamsdeel in de rebozo hangt. Je lichaam kan alle spanning loslaten door het ritmisch heen en weer bewegen en schommelen van de rebozo. 

Tijdens de bevalling is de rebozo ook een fijn hulpmiddel om je te helpen ontspannen. En hoe meer je ontspant, hoe meer je van het hormoon oxytocine produceert, dit hormoon helpt onder andere de bevalling op gang te houden. Bij rugweeën kan de rebozo helpen om tegendruk te geven, wat zorgt voor verlichting. En om ruimte te ervaren in je bekken en onderrug, is de rebozo fijn om deze gebieden los te maken. De rebozo kan ook worden gebruikt tijdens de persfase. De rebozo kun je om je partner heen slaan, of ergens aan vast knopen, zodat je de uiteinden kunt pakken om er aan te hangen. Je ervaart op deze manier houvast en je gebruikt de kracht van de rebozo om te kunnen persen. 

Ook voor een rebozomassage kom ik aan huis.

Partner training Rebozo

Wil je graag dat jouw partner jou leert masseren door middel van de Rebozo? Dat kan! In een training aan huis, leer ik jouw partner hoe jou te masseren met behulp van de rebozo. Dit kan jouw partner ook met een geweven draagdoek of een lange doek doen. Tijdens deze training leer ik jouw partner hoe hij jou kan masseren, hoe jouw partner jou kan laten ontspannen. Juist als je bijvoorbeeld last krijgt van je onderrug of bekken of harde buiken, geef ik tips en trucs hoe je deze kunt verminderen middels de rebozomassage. Alle technieken die ik jullie leer en laat ervaren, kunnen ook ingezet worden tijdens de bevalling, zodat jouw partner je kan helpen ontspannen tijdens de weeën. Op deze manier werken jullie als een team tijdens de geboorte van jullie kindje. 

Tarief

 • Ik kom bij je thuis.
 • De kleding mag aan blijven.
 • Ik masseer de lichaamsdelen die aandacht behoeven.
 • Je ervaart een diepe ontspanning.
 • Ik laat je letterlijk en figuurlijk aarden. 

Rebozomassage 30-45 minuten €45,-

Partner training 60 minuten €70,-

 

Voor de niet zwangeren of mama's; ontspanningsmassage aan huis

Kom even helemaal tot rust door middel van een heerlijke massage, waarin je spieren kunnen ontspannen. Een moment voor jezelf, gewoon omdat je het verdient.

Een ontspanningsmassage is een massage die je spieren zullen kalmeren en ontspannen. Het lichaam komt tot rust door zachte en langzame bewegingen. Door deze bewegingen wordt de doorbloeding van de huid en de spieren gestimuleerd. Dit zorgt voor een ontspannen en fijn gevoel. Een ontspanningsmassage brengt je weer even terug in je lichaam, zodat je kunt voelen wat je nodig hebt. 

Tarief

 • Ik kom bij je thuis met mijn massagetafel.
 • Een moment voor jou alleen. 
 • Ik masseer daar waar de behoefte ligt.
 • Na de massage ben je heerlijk ontspannen en kun je als je wilt zo je bed induiken of met frisse energie weer verder!

60 minuten   €55,-

90 minuten  €65,-