Voetreflexmassage

 

Deze zeer subtiele en zachte voetreflexmassage heeft een harmoniserend en balancerend effect na een periode waarin lichaam, geest en ziel een grote (hormonale) verandering hebben ondergaan en nog steeds ondergaan. Hormonen zijn gemaakt door endocriene klieren en zijn zeer ingewikkelde stoffen. Ze komen in de bloedbaan en controleren organen en weefsels om lichaamsfuncties te reguleren. 

Hormonen hebben invloed op lange termijn lichamelijke processen, zoals groei en puberteit, evenals korte termijn processen zoals bloeddruk en stress reacties. Alle hormonen werken samen en beïnvloeden elkaar. Het lichaam gebruikt ook hormonen voor interne communicatie. Bovendien heeft elk hormoon zowel een biologische functie als een specifieke invloed op emoties, gedachten, bewustzijn en gedrag.

Deze balancerende voetreflexmassage ondersteunt het fysieke en emotionele herstel na elke vorm van geboorte, evenals na een miskraam of abortus. Het helpt bij het wennen aan de nieuwe versie van jezelf, de ‘nieuwe oude jij’ die je bent geworden na deze transformatieve ervaring die je hebt doorgemaakt. Wanneer de hormonen in balans zijn geeft dit een positief effect op het totale gevoel van welzijn.

 

Lymfedrainage op de voeten

Het lymfestelsel zorgt voor ons immuunsysteem en houdt ons gezond, voert gifstoffen af, afvalstoffen en beschadigde of vreemde cellen. Het lymfestelsel ligt als een netwerk door ons hele lichaam. Het speelt een belangrijke rol in onze afweer tegen ziekten en heeft in die zin een reinigende functie. Ook reguleert en balanceert het lymfestelsel het vochtgehalte van de weefsels in het lichaam. Het is een afvoersysteem. Lymfedrainage is een subtiele, zachte massagetechniek. 

Het lymfestelsel wordt gestimuleerd door de reflexzones op de voet om de vloeistof, die in het weefsel stagneert, af te voeren. De lymfedrainage op beide voeten zorgen voor een goede doorstroming van het lymfestelsel. Na de geboorte spoelt het lymfestelsel de afvalstoffen weg die zijn overgebleven van de zwangerschap (zoals hormonen). De lymfedrainage kan zowel tijdens zwangerschap (zeer zacht en niet in het eerste trimester) en na de bevalling worden toegepast. Vooral als er oedeem (in voeten / voetzolen / enkels), zware/vermoeide benen of rusteloze benen zijn tijdens de zwangerschap. Na de geboorte helpt lymfedrainage om diep te ontspannen na de intensiteit van de bevalling en het helpt bij het afvoeren van overtollig vocht (denk aan nacht zweten) zeker na een bevalling waarbij medicatie/iv is gebruikt, kan dit helpen. Verder helpt lymfedrainage bij vermoeidheid en helpt bij het normaliseren van borstvoeding.