Postpartum massage (aan huis)

Als kersverse moeder komt er veel op je af. Jouw lichaam heeft jouw kindje gevoed en gedragen. Jouw lichaam liet jouw kindje geboren worden. Een grote transitie in je leven. Zowel mentaal als fysiek heeft een geboorte effect op jouw lichaam en geest. Nachtrust is niet meer wat het is geweest en je draagt de zorg voor jouw kindje. Letterlijk ben je je kindje ook veel aan het dragen en jouw lichaam kan hierdoor anders belast zijn dan dat het voorheen.

Jouw lichaam is zich aan het herstellen. Een massage helpt het herstellend vermogen van jouw lichaam. Massage helpt je om te ontspannen, je spieren te voorzien van zuurstof en bloed en om alles te laten stromen in je lichaam. Klachten verminderen en het is echt een moment voor jou. Met warme olie geef ik aandacht aan jouw lichaam waar ze dat nodig heeft. Voordat ik masseer stem ik af waar de behoeftes liggen, zodat ik mijn massage daarop kan afstemmen.

Wanneer je klachten ervaart die te maken hebben met de schommeling van alle hormonen kan ik deze in balans proberen te brengen middels een voetreflex massage. Deze zeer subtiele en zachte voetreflexmassage heeft een harmoniserend en balancerend effect na een periode waarin lichaam, geest en ziel een grote (hormonale) verandering hebben ondergaan en nog steeds ondergaan.

Wanneer je nog veel vocht vasthoudt en je schommelingen ervaart in je hormonen kan ik dit verminderen door lymfatische drainage. Lymfedrainage is een subtiele, zachte massagetechniek. Het lymfestelsel wordt gestimuleerd door de reflexzones op de voet om de vloeistof, die in het weefsel stagneert, af te voeren. De lymfedrainage op beide voeten zorgen voor een goede doorstroming van het lymfestelsel.

Het geven van een borstmassage is ook een mogelijkheid. Het masseren van de borsten wordt veel gedaan in de Ayurveda en is een normaal onderdeel van een volledige lichaamsmassage. Het kan gevoelens die een rol spelen rondom jouw borsten en borstvoeding  ondersteunen. Het kan ook eventuele problemen met borstvoeding ondersteunen, zoals de melkstroom, melk productie, een beginnende ontsteking in de borsten of pijn bij het voeden. 

Kortom de massage stem ik af op jouw behoeftes. Want naast de zorgen voor je kindje mag je ook goed voor jezelf zorgen. Daar profiteert jouw kindje ook weer van.

Een postpartum massage kan vanaf de 2e dag na de geboorte tot nog weken daarna.

 

Tarief voor deze postpartum treatment

  • Ik kom bij je thuis met mijn prenatale tafel. Als kersverse moeder is de borstuitsparing ook heerlijk. Wanneer het in de eerste week na de geboorte is, kan het fijn zijn om op bed gemasseerd te worden. 
  • Een moment voor jou alleen. 
  • Je kunt heerlijk op je buik liggen.
  • Je krijgt een voetenbadje vooraf.*
  • Ik luister naar jouw geboorteverhaal vooraf aan de massage.*
  • Ik masseer daar waar de behoefte ligt.
  • Ik ben gemiddeld 2,5uur tot 3 uur bij je thuis. In deze tijd luister ik naar jou en zal ik eventuele vragen rondom zwangerschap, geboorte en/of de postpartum periode beantwoorden.
  • Na de massage ben je heerlijk ontspannen en kun je als je wilt zo je bed induiken of met frisse energie weer verder!

60 minuten  €99,-**

90 minuten  €119,-**

 

* De tijd die we vooraf besteden aan het voetenbadje en geboorteverhaal is buiten de massage om.

**Kosten zijn exclusief reiskosten en reistijd. Hiervoor vraag ik een bedrag van €0,50 per km vanaf Nieuwegein.